Közösségi tér ki-/átalakítás és foglalkoztatás - 2020 című, MFP-KTF/2020

Projekt azonosító: 3083554244

Projekt rövid összefoglalója: Az MFP-KTF/2020 pályázat keretén belül megvalósult a közösségi tér fejlesztése Arnóton, melynek keretén belül a Művelődés Ház került fejlesztésre, 4 db klímaberendezés telepítésével.
Cél volt a gázfűtés kiváltása klímával, mivel a művelődési házban nem feltétel a folyamatos fűtés, ezért a gáz fűtéssel megoldható lenne a temperáló fűtés és a klímával pedig a rendezvények fűtése.
Mivel a klímás fűtés gazdaságosabb, mint a gázfűtés, így az önkormányzat gazdaságosabban tudná fűteni ezt az épületet.
A klímának köszönhetően nemcsak fűteni, hanem hűteni is lehet az épületet, ami a nyári rendezvények alkalmával a klímaváltozás következtében sokszor bizonyulna szükségesnek.
A modernizációt sem kifelejtve a WiFi eszközöknek köszönhetően a legoptimálisabb hőmérsékletet lehet biztosítani már a rendezvények megkezdése előtt évszaktól függetlenül.
A COVID világjárvány miatt a rendezvények sorozatban maradtak el, illetve nem voltak megtartva egészen 2022 júniusáig bezárólag, így a művelődési ház is viszonylag ritkán és rövid ideig volt használatban. Így a gazdaságosság az elkövetkező években fog megnyilvánulni a rendszeres használat során.
A projekt hosszú távú közvetlen céljai többek között a működési költségek csökkentése, és egy magasabb színvonalú közösségi tér létrehozása.
A projekt megvalósításának lépéseként megtörtént a klímaberendezések megrendelése az Adamit Bt-től, ezek pedig beszerelésre kerültek. Elkészült a támogatói tábla is, mely a Művelődési Ház falára lett kihelyezve.

A projekt megvalósításának tervezett kezdete: 2020.08.01.
A projekt megvalósításának tervezett fizikai befejezése: 2022.01.31.

 Támogatás összege: 1.870.281 Ft