“Biztonságos közlekedés Arnóton”

Rajzpályázati kiírás

 

Felhívás

Arnót településen áthaladó járműforgalom drasztikusan megemelkedett a M30-as autópálya 2024. februárjában történt lezárását követően. A 3-as főútra beszorult és feltorlódott forgalom elől menekülő türelmetlen autóvezetők sokszor a saját maguk és a településen élők biztonságát és nyugalmát veszélyeztető módon robognak át Arnót belterületi útjain. Bár az Önkormányzat által elrendelt útzár sokat enyhített a forgalom intenzitásán a reggeli órákban, a terhelés különböző mértékben, de egész nap jelentkezik.

Ebből kifolyólag az Arnóti Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és Arnót Önkormányzata rajzpályázatot hirdet biztonságos közlekedés témakörben. A pályázaton benyújtott rajzok segítségével szeretnénk felhívni a településünkön nagy számban áthaladó járművezető figyelmét arra, hogy a nem megfelelően megválasztott sebességgel, illetve az esetenként türelmetlen és ingerült viselkedésükkel veszélyeztetik az itt lakó emberek és akár a házi kedvencek életét is.

Ki pályázhat?

A pályázaton bármilyen arnóti lakhellyel rendelkező lakos részt vehet.

Mivel lehet pályázni?

Olyan kézi vagy számítógépes grafikákat várunk, ami elsősorban a településen áthaladó járművezetőket szólítja meg valamilyen biztonságos közlekedésre motiváló üzenettel. Az alkotás tartalmazhat szöveget és/ vagy grafikai elemeket.

A műveket A2-es (420 x 594 mm) és A1-es (594 x 841 mm) méretben szeretnénk kiállítani, tehát célszerű ezzel az oldalaránnyal álló vagy fekvő formában elkészíteni őket.

Meddig lehet pályázni?

A pályázat beadási határideje: 2024. július 31. szerda.

A műveket le lehet adni papír alapon a polgárőr egyesület elnökénél Tószegi Lászlónál (telefon: +36 30 515 2454) telefonon egyeztetett időpontban és helyszínen vagy a Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadási időben. Elektronikusan is beküldhető a mű a következő e-mail címen: arnotirajzpalyazat@gmail.com.

Minden esetben kérjük a pályázó nevét, lakcímét és telefonszámát feltüntetni kapcsolattartás céljából.

Pályázat értékelése

A pályaművekből kiállítást készítünk, illetve az Arnót Facebook csoportban is megosztásra kerülnek. Mind a kiállítás helyszínén, mind a elektronikusan lehet szavazni a művekre.

A különböző fórumokon leadott szavazatokat az Egyesület elnöksége összegzi és ez alapján hirdeti ki az eredményeket.

A legjobbnak ítélt alkotások kiállításra kerülnek a Molnár Ferenc, Alkotmány és Petőfi Sándor utca mentén korábban a választási kampányban használt táblákra, melyeket Oláh István és Tószegi László ajánlott fel a kezdeményezéshez.

A pályázat jutalmazása

A legjobb 3 pályaművet pénzbeli díjazásban részesítjük:

1. helyezett: 20 000 Ft
2. helyezett: 10 000 Ft
3. helyezett: 5 000 Ft

 Ezen felül minden nevezőt egy ajándék Arnót bögrével várja az Önkormányzat.

Pályaművek felhasználási jogai

A pályázaton történő benyújtással a mű alkotója ellentételezés nélkül hozzájárulását adja arra, hogy az Egyesület a művet széles közönség számára kiállítás formájában, vagy Facebookon bejegyzések keretében megjelenítse, illetve a pályázat lezárása után is felhasználja útszéli táblák és egyéb biztonságos közlekedéssel kapcsolatos kiadványok és Facebook kommunikáció részeként.

A nyilvános megjelenések esetén az alkotó neve és az alkotás évszáma feltüntetésre kerül, amennyiben ebben az alkotó beleegyezik.

Adatvédelmi nyilatkozat

Pályázat leadásánál meg kell adni az alkotó nevét, lakcímét és telefonszámát, amit az Egyesület kizárólag a pályázattal kapcsolatos kommunikációra használ. Harmadik félnek a személyes adatokat nem adja át. A személyes adatokat jogosultsággal védve biztonságos formában tárolja a Google Drive szolgáltatásában. További információk a Google adatkezelésével kapcsolatban elérhető: https://policies.google.com/privacy

A fent nevezett személyes adatok törlését bármikor lehet kérni az adatkezelőtől elektronikus levélben a arnotirajzpalyazat@gmail.com címen. A személyes adatok törlése egyben azt is jelenti, hogy a pályázaton való nevezése megszűnik, a pálya munka törlésre/visszaszolgáltatásra kerül.

A személyes adatok kezelője az Arnóti Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Adatvédelmi kapcsolattartásra kijelölt tag: Tószegi László.